Projecte

El projecte Evolució del poblament i ús del territori al Prepirineu Oriental durant la Prehistòria recent (8000-900 cal ANE): anàlisi arqueoecològica de les dinàmiques de canvi social i de la gestió dels recursos naturals s’articula en base a una sèrie d’objectius fonamentals:

– Generació de coneixement científic sobre la dinàmica de poblament durant la prehistòria recent a l’àrea del Prepirineu oriental.

  • Efectuar una anàlisi sintètica a nivell diacrònic (8000-900 cal ANE) per tal d’evidenciar quins han estat els principals punts d’inflexió que han resultat en canvis significatius en la dinàmica de poblament, incidint tant en les seves causes com conseqüències.
  • Conèixer i explicar quines han estat les causes i conseqüències de la neolitització a la zona oriental dels Pirineus.
  • Caracteritzar l’estratègia de poblament practicada durant el bronze final a l’àrea d’estudi i realitzar una anàlisi comparativa àmplia que englobi tota l’àrea del NE peninsular.

– Portar a terme una anàlisi arqueològica de l’evolució de les condicions mediambientals, que permeti avaluar tant l’impacte que va tenir l’acció humana sobre el medi com les repercussions que els canvis experimentats en el clima i la vegetació varen tenir sobre les formacions socials.

– Integració de metodologies de prospecció geofísica, geoarqueologia, bioarqueologia i sistemes d’informació geogràfica per tal de poder desenvolupar noves estratègies de treball de camp que permetin la identificació, documentació i registre integrat de les dades ambientals i arqueològiques.

– Desenvolupament d’estratègies d’intervenció arqueològica basades en la participació activa de les comunitats que viuen en aquest territori, contribuint d’aquesta manera a la potenciació de l’arqueologia social i comunitària com element clau en el coneixement i preservació del patrimoni arqueològic, afavorint d’aquesta manera la seva recuperació i revalorització.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s